Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve: Ablakbarát Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az Ablakbarát Kft. 6347 Érsekcsanád, Meggyfa utca hrsz. 826/30. alatti telephelyén

Szerződött támogatás összege: 6 054 126 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Projekt befejezési dátuma: 2021.04.13.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01772

Projekt tartalma:

A projekt célja volt az Ablakbarát Kft. 6347 Érsekcsanád, Meggyfa utca 826/30. számú telephelyének épületén a villamos energiaigény megújuló energiaforrásból történő biztosítása. A projekt eredményeként megvalósult 50,16 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése, mellyel a cég hozzájárul a város és hazánk megújuló energiafelhasználásának abszolút mértékben történő növekedéséhez, és csökkenti Magyarország fosszilis energia felhasználását. A napelemes rendszerek telepítésével csökkent az UHG kibocsájtás, mérsékli a klímaváltozás hatásait, környezetkímélő, független és hosszú távon fenntartható villamosenergia ellátást biztosít. Az energiaköltségek tervezhetőbbé válnak, az épület fenntartási költségei csökkennek, a környezettudatos szemléletmód pedig sok új – hasonló szemlélettel – bíró ügyfelet vonzhat a cég életébe.

A csökkenő fenntartási költségek lehetőséget adnak újabb fejlesztésekre, a már meglévő üzletágak mellett újak bevezetésére. Mindez új munkahelyeket teremt a régióban, elősegítve ezzel a kisebb mértékű elvándorlást vidékről, valamint a lakosság elöregedését.